Zastaví muslimové příchod Mesiáše?

3. 11. 2013 13:47
Rubrika: Nezařazené | Štítky: Izrael

Mé zážitky z Izraele 1. část

Jedna z věcí, která mě v Izraeli zaujala, byl pohled na zazděnou bránu v hradbách kolem Jeruzaléma. Je to brána, kterou si lidé vyvodili, že tou má do města vstoupit Mesiáš. Proto ji muslimové zazdili. Proto, aby přijít nemohl. A aby si to ještě pojistili, tak před branou a v jejím okolí je muslimský hřbitov. Proč? Protože kdyby se Mesiášovi náhodou podařilo projít branou, která je zazděná, tak aby mu to ztížili, tak po projití hřbitovem (stykem z mrtvými) by byl podle Mojžíšova Zákonu nečistý.

Zajímavá myšlenka, muslimové se asi příchodu Mesiáše bojí, i když v Něho nevěří, tak si to musí všemi dostupnými prostředky zajistit. Co kdyby náhodou.... Jak jsem ráda, že vím, že taková maličkost Pána Ježíše nemůže zaskočit. Co by mohl udělat člověk, aby zastavil všemocného Boha? Nic. Co je člověk, že na něho pamatuješ, syn člověka, že se ho ujímáš? (Ž 8,5) Když porovnáme naše schopnosti, moudrost a to, co dokážeme s tím, kým je Pán Bůh, tak nikdy neobstojíme. A jsem za to ráda. Je snad něco lepšího, než mít na své straně Pána Boha, který je všemocný?

Vstup do arabského muslimského hřbitova

Zazděná brána uprostřed hřbitova

Zazděná brána

Muslimské hroby se od těch židovských liší palmovýma listama, které muslimové na hroby dávají. Proč? Jedna trefná poznámka zněla, že muslimové chtějí být připraveni a mít čím vítat druhý příchod Spasitele :-D

Zobrazeno 1977×

Komentáře

maxmilianrex

Židé ovšem čekají falešného mesiáše.

LukášD

Max: Myslím, že se mýlíte, maxi: "Část Izraele propadla zatvrzení, avšak jen do té doby, pokud nevejde plný počet pohanů. Pak bude spasen všechen Izrael, jak je psáno: 'Přijde ze Sióna vysvoboditel, odvrátí od Jákoba bezbožnost." (Římanům 11,25-26).

maxmilianrex

Já čekám Na poslední příchod Spasitele a ten bude !jako když blesk roztrhne oblohu" židé čekají na příchod východní branou spasitele, a bude to někdo jiný. Až židé uvidí, že byli oklamáni, až "člověk zatracení" překoná překážku, která mu ještě zbývá a prohlásí se za mesiáše, tehdy se část židů obrátí.

azalb51

A já si myslím, že příchod Mesiáše bude překvapením jak pro všechny lidi, tak i názory a předčí očekávání. A tento blog se mi moc líbí, protože to o té bráně je pro mne zajímavé a překvapující.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz